روستای خطیر کوه
تاریخچه روستای خطیر
روستای خطیر کوه که در موقعیت عرض جغرافیایی 9.35 و طول جغرافیایی 10.53 قرار گرفته، بر اساس آخرین سرشماری های انجام شده دارای جمعیتی بیش از 2000 نفر است. این روستا در گذشته جزء حوزه استان مازندران بود اما در سال 1367 با تصویب هئیت دولت به استان سمنان افزوده شد. وجود رودخانه کبیر در این منطقه و شرایط کشت و کار مناسبی که در اطراف آن فراهم بود موجب پیدایش روستای خطیر کوه در کنار این رودخانه گردید. همچنین آب و هوای مناسب این منطقه در فصول پاییز و زمستان نیز از دیگر دلایل تردد تاجران به این منطقه و رونق آن گردید. به مرور زمان با افزایش جمعیت در منطقه خطیر کوه روستاهای متعددی شکل گرفتند که از جمله آن ها می توان به پا قلعه، کمرود، زرشک دره، رودبار، بند بن و ... اشاره نمود. منطقه خطیر کوه از شمال به شهرستان سواد کوه، از جنوب به شهرستان مهدی شهر، از غرب به شهرستان فیروزکوه و استان تهران و از شرق به شهرستان ساری منتهی می شود. کوه ها و رشته کوه هایی که در منطقه خطیر کوه واقع شده اند همانند یک مرز اقلیمی میان سمنان، مازندران و تهران هستند. رویش جنگل های زیبا مازندران از این منطقه کوهستانی شروع شده است و تا شمال ایران ادامه دارد، این جنگل های سر سبز و زیبا نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند و جلوه ای خاص به این منطقه بخشیده اند. خطیر کوه نیز از نظر شرایط اقلیمی جز اقلیم خزری محسوب می شود که این اقلیم مخصوص کرانه های دریای خزر و مناطق کوهستانی مشرف به دریا است و همین مسئله موجب شده که با وجود قرار گیری در استان خشک و کویری سمنان دارای آب و هوایی معتدل و طبیعتی سر سبز و زیبا باشد.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
در منطقه خطیر کوه به دلیل شرایط آب و هوایی مناسبی که دارد گونه های گیاهی و جانوری مختلفی وجود دارد. همچنین در این منطقه، که از دیرباز از اهمیت ویژه ای برخوردار بود، بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری متعددی وجود دارد که در ادامه بیشتر به معرفی آن ها می پردازیم.
گونه های گیاهی و جانوری خطیر کوه
جنگل ها و درختان متنوعی در منطقه خطیر کوه وجود دارد که از جمله آن ها می توان به جنگل های نسوم، وارتا، دارکش، سلوش و همچنین گونه های گیاهی پهن برگ و سوزنی مانند باریجه، آویشن، گل گاو زبان و ... اشاره نمود. این منطقه زیستگاه حیوانات وحشی مانند خرس، بز کوهی، گراز و پلنگ نیز است.
Comments
Post a Comment